Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 18 чоловік

Тиждень безпечного Інтернету

Дата: 23 лютого о 17:04, Оновлено 7 березня о 18:26
Автор: Панчук С. А.
97 переглядів

    З метою підвищення інформаційної компетентності учасників освітнього процесу, створення сприятливих умов для підготовки молодого покоління до життєдіяльності в інформаційному суспільстві, забезпечення захисту дитини від шкідливих інформаційних впливів, акцентування уваги на важливості безпечної поведінки у Всесвітній мережі з 19.02.2024 по 23.02.2024 в ліцеї було організовано проведення Тижня безпечного Інтернету.

    На початку тижня учні отримати можливість ознайомитися із основними правилами Інтернет-безпеки та Інтернет-етики, із цікавими фактами щодо використання мережі, розміщеними в інформаційному куточку «Тиждень безпечного Інтернету».


    У понеділок учні 6, 7-А та 7-Б класів проходили цікавий та захопливий вебквест «Безпечна робота в мережі Інтернет» на сайті Всеосвіта. Місією кожного учасника було стати справжнім детективом інтернет-безпеки та розкрити таємниці безпечного онлайн-світу. Це стало цікавою пригодою та допомогло дітям розкрити всі секрети безпеки онлайн.


    У вівторок молодші школярі 2 класу грали в гру «Так чи ні?» з кубиками Лего на тему «Що можна робити в Інтернеті?» та спільно розмалювали мегарозмальовку «Правила безпеки в Інтернеті ми знаємо, тому у халепу не потрапляємо». 

    Учні 5-А та 5-Б класів пригадали правила безпечного користування Інтернету та мали змогу продемонструвати їх застосування під час космічної подорожі «Сузір’я безпечного Інтернету». Команди розгадували анаграми та ребуси, підбираючи код до замка, відкривали правила безпеки в Інтернеті, виконували завдання інтернет-вікторини, грали в онлайн гру «Безпечно/небезпечно» та працювали над міні проектами «Створи свою сторінку в соцмережі». Подолавши всі випробування, учасники заходу відгадали назву сузір’я безпечного Інтернету – «Знайки» та отримали медалі «Я знаю все про безпеку в Інтернеті». 

    У середу для учнів 3,4 класів проведено урок-гру «Як не втрапити в халепу в інтернеті?» — цікава пригода з вигаданим героєм Гугликом з завданнями на знання правил безпечного користування інтернетом.  Діти виконували 6 різних видів завдань: гру «Так чи ні?», флеш-картки з моделями ситуацій, вікторину, вправу «Щит захисту», визначали правило безпечного користування інтернетом і підбірали заголовок до правил нетикету за запропонованими поясненнями.

    Учні 10-А, 10-Б, 11 класів пройшли квест "Тест Білборда та кохання в Інтернеті". Тест Білборда – це принцип спілкування в Інтернеті, який перед висвітленням будь-якої інформації передбачає відповідь на просте запитання: «Чи готовий (ва) я по­бачити цю інформацію/фото на білборді або стінах біля входу в мою школу?». Чесна відповідь самому собі на це запитання дасть можливість оцінити власні дії та не ділитися особистими фото/даними в мережі. Мета квесту: ознайомити учнів із небезпеками, що можуть виникнути під час спілкування в Інтернеті, сформувати навички безпечного спілкування; дати уявлення про необхідні дії у разі підозри чи виникнення онлайн-грумінгу, чи сексторшену.

    У четвер наймолодші школярики 1 класу мали можливість переглянули мультфільми «Нові корисні підказки. Увага. Інтернет!» та «Безпечний інтернет. Найжахливіший тиждень Петрика».

    У п’ятницю для учнів 8-А, 8-Б, 9 класів проведено заняття з фінансової грамотності на тему: "Правила платіжної безпеки. Види шахрайства". Під час якого учні дізналися:  як уберегтися від таких видів шахрайства: фішинг, вішинг, скімінг; яку інформацію про платіжну картку можна повідомляти, а яку ні; як правильно знімати готівку з банкомата; як захистити свої смартфони; як створити складний та надійний пароль. Під час проведення заходу було використано матеріали на тему платіжної безпеки розроблені експертами Національного банку України в межах Всеукраїнської інформаційної кампанії з протидії платіжному шахрайству.

    Підсумком тижня безпечного Інтернету в ліцеї став конкурс «Е-Безпека: перемагай у цифровому світі». Учасники конкурсу щодня виконували завдання та надсилали вчителю інформатики. Переможця конкурсу визначили через рандомайзер чисел. Ним став учень 8-А класу Жук Максим.
Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.