Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 18 common:people_all_forms

Тиждень математики

Date: 2 січня 2023 о 09:08, Refreshed 12 січня 2023 о 11:23
76 views

    Тиждень математики в Постійненському ліцеї був проведений з 19 по 23 грудня 2022 року.

    Головне завдання заходу – зацікавити учнів, дати можливість самостійно творити, а це приведе до захоплення предметом, а в подальшому до глибоких і свідомих знань. Протягом тижня проводилось безліч заходів, основними завданнями яких було виховати у дітей бажання розвиватися у вивченні математики як дисципліни, викликати цікавість та непересічне ставлення до матеріалу, що вивчається на уроках  математики, пов’язати його вивчення із життям, розглянути у яких життєвих ситуаціях можна використовувати знання з предмету, розвивати основні предметні компетентності та навички. Все це досягалось шляхом проведення різноманітних заходів та нестандартних уроків, цікавими завданнями та конкурсами.

    На початку тижня учнів було ознайомлено з планом проведення, оголошено конкурси та заходи, в яких вони будуть задіяні.

    Протягом цих днів усі учні школи мали можливість продемонструвати свої творчі здібності, вміння оперувати набутими на уроках знаннями та навичками їх використання, виявити кмітливість та логічне мислення. Учні мали змогу прийняти участь в конкурсах кросвордів, ребусів, малюнків, різноманіття яких заповнило вернісаж на першому поверсі головного корпусу школи.

   Перший день тижня розпочався  презентацією одинадцятикласників «Відомі математики України» та фото-челенджем «Геометрія навколо нас».

 

    Вівторок розпочався показом учнями 8 класу відео спіч-реклами “Роль математики в професіях”, у якій пікреслили роль математики у різних професіях. Учні самостійно визначили кращу рекламу, яка була створена Левчук У.

  Учні 7-А класу взяли участі у веб-квесті «Формули скороченого множення», де проявити себе в самостійній діяльності, закріпили навички  з даної теми. Першим завершив гру Жук М.

    Під час повітряної тривоги, перебуваючи у ПРУ, учні 5 класу долучилися до STEM активностей «Зоряний ліхтарик». Участь в таких STEM-проєктах, в першу чергу, стимулює розвиток мозку та креативності.

   Практична робота з математики в 5 класі на тему: «Новорічна ялинка» допомогла учням засвоїти поняття та вміння розрізняти основні геометричні фігури, оволодіти навичками побудов. Всі учні класу активно і зацікавлено працювали на уроці.

  В п’ятницю активно і захопливо пройшла «Координатна перерва», де учні, використовуючи свої знання, побудували карту України за  заданими координатами, а  на завершення вчителі, працівники школи та здобувачі освіти написали побажання для України і всі були єдині  в побажанні «Перемога».

 

    Крім того деякі учні 5-11 класів прийняли участь у Конкурсі “Містер та місіс логіка”, а учениця 5 класу Гапун С. склала і презентувала математичну казку.

   Основною метою усіх проведених заходів та уроків було – утворення в учнів розуміння зв’язку матеріалу, що вивчається на уроках математики, із ситуаціями, які можуть виникнути в них у житті, та як можна швидко розв’язати ці ситуації чи проблеми, використовуючи свої навички.

    Проведений тиждень показав, що учні не байдужі до вивчення математики, вміють логічно мислити, люблять позаурочні заходи та приймають в них активну участь. Таким насиченим та цікавим став ще один із предметних тижнів у Постійненському ліцеї. Загалом хочемо відзначити, що в ході тижня було проведено ряд заходів, які розширювали знання учнів предмету та дали можливість проявити творчі здібності дітей. Учні зможуть і надалі удосконалювати свої знання та впроваджувати свої вміння, приймаючи участь у нових змаганнях та конкурсах. Всі активні учасники тижня отримали гарні оцінки та подяки.

Comments:
Only authorized users can leave comments.